De Architect

“ALS JE DOOR JE OOGHAREN KIJKT, ZIE JE DE CONTOUREN VAN EEN HOFSTEDE”

Eigentijdse interpretatie van een hofstede

“De Wilhelminahof is een moderne en comfortabele woonvoorziening. Het gebouw ligt echter aan de rand van Uddel, waar de bebouwde kom ophoudt en het landleven begint. Die twee uitgangspunten komen samen in het ontwerp. Het gebouw is een eigentijdse interpretatie van een hofstede. Dat past goed in het landschap. Je ziet een langgerekte massa, met een groot dakvlak en een lage gevel, bekleed met houten geveldelen. Alleen in de gevel aan de voorzijde, waar zich het denkbeeldige voorhuis bevindt, is het metselwerk zichtbaar.”

Suggestie van deeldeuren

“De daklijn wordt alleen onderbroken door de entree aan de zijkant. Deze entree wekt de suggestie van grote deeldeuren. Die gaven vroeger toegang tot de ‘deel’, waar de koeien stonden en het hooi lag opgeslagen. Het ontwerp levert een stijlvolle entree op, met een 5,5 meter hoge glazen pui en een vide. Als bewoner of bezoeker voel je je meteen welkom.”

Zuinig op het dak

“Om het idee van de hofstede intact te houden, is een eenvoudige hoofdvorm belangrijk. Geen dakkapellen dus. Maar hoe zorg je voor voldoende licht en leefruimte met zo’n groot schuin dak? Ik heb gekozen voor loggia’s. Die onderbreken de daklijn minimaal.”

Wonen tussen de hanenbalken

“De appartementen op de tweede verdieping zijn extra hoog: de leefruimtes lopen voor een groot deel door tot in de nok. Er is alleen een kleine zoldering gerealiseerd boven slaapkamer en badkamer. Ik wilde de ruimte verder openhouden; de suggestie van ‘wonen tussen de hanenbalken’ past namelijk goed bij het idee van de hofstede en maakt de ruimte visueel groter.”

Namens Vidazz
Gert van Dijk

Algemene kenmerken

Ruimten die we samen delen

Parkeerterrein

Als u aankomt bij de Wilhelminahof, parkeert u uw auto op het terrein aan de rechterzijde. U beschikt over een eigen parkeerplaats en daarnaast zijn er parkeerplaatsen voor uw bezoekers en die van het Ontmoetingscentrum van Uddel Samen.

Entree

U gaat naar binnen door de centrale entree aan de noordzijde. Het valt u meteen op dat er veel daglicht naar binnenvalt door de hoge, glazen pui. U vindt in het entreegebied de brievenbussen, het trappenhuis en de lift.

Hoogwaardig afgewerkt interieur

U ziet het meteen in de Wilhelminahof. De centrale ruimten zijn hoogwaardig afgewerkt. De gekozen materialen, de stijlvolle details, de kwaliteit van de afwerking: ze hebben bovengemiddeld veel aandacht gekregen. Dat is typerend voor dit gebouw. Het draagt eraan bij dat u zich thuis voelt.

Gemeenschappelijke ruimten

Op de begane grond van de Wilhelminahof bevinden zich twee zalen en een tuinkamer. Deze ruimten zijn beschikbaar voor uiteenlopende activiteiten. Stichting Uddel Samen biedt in deze ruimten op werkdagen activiteiten aan voor ouderen, gericht op dagbesteding en ontmoeting. Aan deze activiteiten kunnen zowel bewoners als omwonenden deelnemen. De tuinkamer, grenzend aan één van de zalen, is gebouwd als een serre. Dankzij de royale glaspartijen hebt u hier prachtig uitzicht. Een ideale ruimte om medebewoners te ontmoeten, een middagdutje te doen of een verjaardag te houden.

Logeerkamer

Blijft een familielid een nachtje over? Is het belangrijk dat er in de nachtelijke uren een zorgverlener paraat blijft? In de Wilhelminahof bevindt zich een logeerkamer die u hiervoor kunt gebruiken.

 Tuin en terras

Rond de Wilhelminahof bevindt zich een tuin. De inrichting hiervan past uiteraard bij de landelijke omgeving. U kunt hier lekker buiten zitten en van de zon genieten. Ook is er bijvoorbeeld een moestuin die u samen met de andere bewoners kunt onderhouden.

Appartementen

Dertig zorgbestendige appartementen

Vierkante meters

De oppervlakte van de appartementen varieert van 46 tot 93 m2. De grootste appartementen bevinden zich aan de voorzijde van het gebouw.

Aantal kamers

Er zijn vijf appartementen met – naast een woonkamer – twee slaapkamers. De overige appartementen beschikken over één slaapkamer. Daarnaast beschikt elk appartement over een kleine berging met ruimte voor wasmachine en droger.

Verdieping

De Wilhelminahof omvat drie bouwlagen. Hebt u voorkeur voor de begane grond, de eerste of de tweede verdieping?

Keuken en badkamer

Elk appartement beschikt over een open keuken. Deze wordt voorzien van een keukenblok met elektrische kookplaat, koelkast, vaatwasser en oven/magnetron. De badkamer wordt standaard voorzien van een inloopdouche, wastafel en toilet. 

Tuin, Loggia of Balkon

De appartementen op de begane grond beschikken over een eigen tuin variërend van 30 tot 115 m2. De overige appartementen beschikken over een loggia of balkon.

Activiteiten

STICHTING UDDEL SAMEN

In de gemeenschappelijke ruimten van de Wilhelminahof organiseert de Uddel Samen haar activiteiten. Het appartementencomplex is vernoemd naar deze stichting, die onder Uddelnaren al bekend is als ‘Wilhelminahof ’.

Uddel Samen verzorgt activiteiten voor met name ouderen, gericht op dagbesteding en ontmoeting. Aan die activiteiten kunnen alle inwoners van Uddel en omgeving deelnemen. Het gaat bijvoorbeeld om gezamenlijke maaltijden, de maandelijkse manneninloop, samen zingen, knutselen of een spelletje doen, informatieve bijeenkomsten, excursies en voor- en najaarsbuffetten.

Uddel Samen kan op deze nieuwe locatie nóg beter invulling geven aan alle wensen en ideeën. Daarnaast biedt de buitenruimte nieuwe mogelijkheden. Voor u als bewoner brengt de samenwerking met Uddel Samen unieke faciliteiten dichtbij. We nodigen u alvast graag uit!

Check de actuele informatie over activiteiten van Uddel Samen

Wilt u meer weten over Uddel Samen? Bent u benieuwd naar de activiteiten of komt u graag eens langs? U vindt actuele informatie op www.ontmoetelkaarinapeldoorn.nl, www.uddel.info en www.uddelsamen.nl

WordPress Video Lightbox