Locatie

Rustig wonen aan de rand van uddel

De rust van ‘veld en weide’

De Wilhelminahof ligt aan de rand van Uddel, precies op de grens van bebouwde kom en buitengebied. Waarschijnlijk kent u de omgeving al – misschien bent u er zelfs opgegroeid. Dan is het eerste couplet van het Uddels volkslied u uit het hart gegrepen:

‘Midden tussen veld en weide
ruim omzoomd door bos en zand
afgewisseld met wat heide
ligt een dorpje in ons land
Wond’re schepping van de Heer
ligt daar knus aan ’t Uddelermeer’

Wie in Uddel woont, kan dagelijks ontspannen in het buitengebied. In het Kroondomein – een uitgestrekt landgoed tussen Uddel en Apeldoorn – kunt u eindeloos dwalen door de natuur. U kunt wandelen rond het Uddelermeer en het Bleekemeer, of een dagelijks fietstochtje maken over de vele landweggetjes.

Op loopafstand van winkels

U woont straks op loopafstand van alle dagelijkse voorzieningen. Voor uw dagelijkse boodschappen bent u niet lang onderweg: nog geen 300 meter van de Wilhelminahof bevindt zich een supermarkt. In de nabije omgeving vindt u verschillende andere winkels.

Dichtbij de kerk

In Uddel staan kerken van de PKN, de Gereformeerde Gemeente en de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. In omliggende plaatsen vindt u tal van andere kerken.

Uitstekende uitvalsbasis

Uddel ligt aan de doorgaande weg, de N310. Via deze weg én de N302 bent u zo bij de A28 en de A1. Even winkelen in Apeldoorn? Op familiebezoek in het noorden van het land, in de Randstad of in het oosten? Het is makkelijk reizen vanuit Uddel. Oók met het openbaar vervoer. Overdag rijden er elk uur bussen naar omliggende plaatsen. U bent zó op het station van Apeldoorn, Harderwijk of Nunspeet.

De Uttilochweg

De Wilhelminahof is gelegen aan de Uttilochweg. Dat lijkt een vreemde naam, maar Uddelnaren weten beter. In het jaar 792 werd in een akte voor het eerst melding gemaakt van Uddel. Dat heette toen echter Uttiloch. Vandaar! Karel de Grote kon toen niet vermoeden wat er op deze plek gebouwd zou worden…

Voorzieningen

1. Supermarkt (COOP)

2. Rabobank

3. Bushalte Uttilochweg

4. Huidige locatie SKWH

5. Gereformeerde Gemeente in Nederland

6. Gereformeerde Gemeente

7. Hervormde Kerk

Uddelemeer

Bleekemeer

Bekijk op maps

WordPress Video Lightbox